Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion

osTicket v1.10 (stable) and Maintenance Release v1.9.15 are now available! Go get it now

[resolved] How to remove logo from landing page and change background colour

Hi all,
is there a way I can remove (i plan to simply comment out the section) the logo from showing in the landing page.
I tried looking in the obvious place like header.inc file but had no success.
Can someone point me to where it is located?
And also I would like to change the background colour of the landing page from the fading grey to white to just solid white.

Thank you
Vas 
Tagged:

Comments

  • Logos are at Admin panel -> Company.

    client side css is located at /css
    staff side css is at /scp/css
  • @ntozier thank you for the response but I am still a bit unclear.

    I was under the impression that you had to have a logo, be it one you upload or the default osticket one.
    Is there a way to set from the admin panel to have no logo at all. I thought that was not possible hence I was looking for the file that contains the logo info to comment it out.

    The second thing I am after is changing the background colour on the landing page:

    Thank you
    Vas

  • edited June 2015
    Edit: found the logo file but as I thought commenting that out does not stop the page calling it.
    So I am after the file that contains the landing page info that calls the logo file.

    Edit2: found the file that calls it which is in \secure\include\client\header.inc.php

    The code that I believe calls it in on line 91

    </p>
                </div>
                <a class="pull-left" id="logo" href="<?php echo ROOT_PATH; ?>index.php"
                title="<?php echo __('Support Center'); ?>">
                    <span class="valign-helper"></span>
                    <img src="<?php echo ROOT_PATH; ?>logo.php" border=0 alt="<?php
                    echo $ost->getConfig()->getTitle(); ?>">
                </a>
            </div>
            
            <div class="clear"></div>

    But if comment it out the page simply fails to load.
    Any advice?


    Vas
  • You could upload an empty image / an image that looks like the background
    (Admin Panel > Settings > Company)
  • @chefkeks Fantastic idea! Thank you :) and works as intended.
    http://prntscr.com/7kqghr

    Any idea with the background colour on the landing page?

    Many Thanks
    Vas
  • Replace the image here:
    < YOUR osTicket-Directory> /assets/default/images/page_bg.png

    Cheers,
    Michael
  • edited June 2015
    @chefkeks I changed page_bg.png to white but has not made a difference.

    Does it require a server restart? I would have thought a simple page refresh would pick it up.
    Vas
  • Hmm, I don't think it requires a restart.
    Maybe you need to SHIFT + RELOAD-BUTTON your page, so that the browser cache is refreshed and the issue that you need to bypass ;)
  • edited June 2015
    The actual problem was the size of page_bg. Once I made it white it would only make the page half white due to it's size. I made a new one with a larger size pixels and that fixed the problem.

    One last question I have is with the logo. Is there a way to make it not link? 
    Because now that it's a blank image if you hover your mouse over it it still links.

    Vas
  • I don't think it would break anything... in the code that you mentioned earlier if you were to remove

    href="<?php echo ROOT_PATH; ?>index.php"


  • @ntozier that works!
    Thank you very much both for your help.
    This can be now closed.

    Many thanks 
    Vas
  • Very welcome.

    Feel free to open a new discussion for a new topic.
This discussion has been closed.